Skip to content

Gaby Hoogzaad

Gaby Hoogzaad

Gaby Hoogzaad

“Foto’s vertellen een verhaal. Dat is mijn blik op fotografie. In de 18 jaar dat ik zelf fotografeer, is dit tot uiting gekomen in een grote variatie aan onderwerpen. Mijn doel is dat de aanschouwer een moment langer stilstaat bij wat hij ziet en hierbij vooral zijn eigen vertelling heeft. Wat zegt de blik in de ogen bij de portretten die ik maak? En hoe vervreemdend kan natuur werken als deze op een andere manier is gevangen in beeld? Wat doet het lijnenspel met je als je kijkt naar mijn architectuurfoto’s?
Vanuit mijn creatieve achtergrond zoek ik altijd naar de juiste compositie en kijk ik naar het kleurenpalet dat zich aandient. Hoe kan ik dit het beste voor de foto laten werken? Dit alles draagt bij aan ‘het verhaal’.
Natuurlijk is ook de technische kant van fotografie belangrijk. Hierin raak ik nooit uitgeleerd. Daarom ben ik verbonden aan Fotowerkgroep Hoorn en volg ik regelmatig nieuwe fotografiecursussen. Ik heb inmiddels met meerdere camera’s kunnen werken, maar op dit moment ben ik zeer tevreden met mijn Nikon Z 6 II. En bovenal beleef ik nog altijd veel plezier aan het fotograferen!”

Hieronder een indruk van mijn werk Klik op de foto voor een vergrote versie