Skip to content

Over ons

De Fotowerkgroep Hoorn

De FwgH kent een lange geschiedenis.

Rond april 1927 werd de club opgericht onder de naam De Hoornsche Fotoclub. Een actieve en ambitieuze club: Al in 1928 meldde de Nieuwe Courant dat de club meedeed aan een fotowedstrijd in het kader van de lokale Floralia vereniging, die zich richtte op het vergroten van de liefde voor bloemen en planten.

In 1980 is de naam van de club veranderd in de huidige naam: Fotowerkgroep Hoorn.

De huidige FwgH telt maximaal 15 à 16 leden die allemaal digitaal fotograferen. De onderstaande punten vinden we belangrijk:

– We willen leren van elkaar (maar we bieden geen fotocursussen)

– We willen de foto-uitdaging aangaan d.m.v. mooie en spannende opdrachten

– We streven naar het maken van nóg mooiere foto’s

– We houden van gezelligheid

De clubavonden

Onze clubavonden zijn gepland op de oneven maandagen van de maand van 20.00 tot ongeveer 22.00. We komen samen in een zaal in wijkcentrum de Grote Beer in de Grote Waal. Bij het beoordelen van foto’s gebruiken we, ‘de Vier Pijlers’ van Brongers en Ophof, die beschreven staan in het boek ‘Over foto’s gesproken’. Deze vier pijlers zijn:

– Beschrijven – Analyseren – Interpreteren – Waarderen

Klik hierop voor meer informatie

 Naast de foto-avonden worden er ook andere activiteiten georganiseerd waar je aan kunt deelnemen: uitstapjes naar verschillende locaties, een ‘portret-/modellendag’.

Exposities

Het is natuurlijk erg leuk om foto’s die je gemaakt hebt ergens ‘te zien hangen’. Eens per jaar willen we een ‘eigen’ expositie te organiseren in een ruimte ergens in Hoorn. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om elders te exposeren.

Over Ons

Onze activiteiten

Clubavonden De clubavonden zijn ongeveer om de 2 weken en worden gehouden op maandagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. Locatie Wijkcentrum Grote Waal.

Thema avonden Op de clubavonden bespreken wij foto-opdrachten. Het zijn gevarieerde opdrachten, waarin zowel techniek als creativiteit tot uiting komen.

Opdrachten Op de clubavonden bespreken wij foto-opdrachten. Het zijn gevarieerde opdrachten, waarin zowel techniek als creativiteit tot uiting komen.

Erop uit Regelmatig worden er uitstapjes georganiseerd en gaan wij er gezamenlijk op uit om te fotograferen of een museum te bezoeken.

Lezingen Er wordt een aantal keren per jaar een verdiepingsavond georganiseerd waarbij gastsprekers worden uitgenodigd om te komen vertellen over hun werk.

Raw challenges Een foto van een van de leden mag door de andere leden worden bewerkt in hun eigen stijl door de foto op hun manier te kroppen, kleuren toe te passen of een bepaalde sfeer mee te geven.